Sponsortocht Welpen

Beste ouders, oma’s en opa’s, scoutsliefhebbers...

Scouts is een activiteit die voor iedereen toegankelijk moet zijn. We zijn ons ervan bewust dat dit in deze tijden niet meer zo vanzelfsprekend is. Hier willen wij als welpentak verandering in brengen. En dit door te doen waar wij als scouts in uitblinken! De welpen en leiding trekken namelijk hun favoriete wandelschoenen en uniform aan en doen een sponsortocht!

De keuze om een deel van onze opbrengst te doneren aan een organisatie die alle kinderen een onvergetelijke zomer wil bezorgen, was dan ook snel gemaakt.  Geen betere manier om als scouts een organisatie te steunen die ons nauw aan ons scouts hart ligt, namelijk Open kamp. “Open kamp Is een organisatie van scouts en gidsen Vlaanderen die zich toe spitst op kinderen en jongeren die om één of andere redenen niet in scouting zitten en scouting ook niet kennen. Deze kinderen kunnen afkomstig zijn uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen of gezinnen van allochtone afkomst. De kinderen en jongeren van Open Kamp gaan in de zomervakantie samen op kamp”.

Op zondag 2 mei zullen wij  om 10 uur vertrekken aan onze lokalen. We zullen dan een wandeling maken van ongeveer 15 km naar de speeltuin in Bokrijk. De sponsortocht zal coronaproof doorgaan doordat we kunnen wandelen in kleinere groepen van 10 of 25 (afhankelijk van de maatregelen op dat moment).

Wat doen we met de opbrengst? Een deel van de opbrengst gaat naar de organisatie ‘Open Kamp’. Het andere deel van de opbrengst zal gaan naar de welpenkas om leuke activiteiten te kunnen doen op kamp.

Wil jij onze welpen aanmoedigen en Open Kamp steunen? Dan kan je een vrije gift storten via volgende link https://forms.gle/UEBaXkPNga2axCWq6 of rechtstreeks op het rekeningnummer BE24 0636 5427 5038. 

De welpen en Open Kamp zijn jullie alvast dankbaar!

Een stevige linker,
De welpen en hun leiding